Badrumsguiden

Badrumsguiden

Badrum

Här förverkligar vi era drömmar om kakel och bad


Badrum

ETT FÖRETAG MED

50 ÅR I BRANSCHEN

Sedan 1973 har Interkakel designat och producerat kakel, klinkers och mosaik för den skandinaviska marknaden. I utställningarna finns alla hjälpmedel för era val av kakel, klinker och alla andra tillbehör man kan tänkas behöva för att få ett komplett badrum.

Badrum

Bygga nytt eller renovera?

Oavsett om du renoverar ett befintligt badrum eller bygger ett helt nytt finns vi här för att guida dig.
Här är några tips:
 • Fundera på hur omfattande ska renoveringen vara.
 • Viktiga beslut - vissa beslut är viktigare än andra och kan styra hela planeringen av badrummet. Vill ni ha en vägghängd WC eller en golvstående? Dusch och/eller badkar? Golvvärme? Hur har ni tänkt med belysning? Vill ni bygga ut badrummet eller flytta väggar?
 • Tänk noga på hur ert badrum ser ut idag, vad är bra och vad skulle ni vilja ändra på? Vilka behov finns för mer förvaring, behöver ni dubbla handfat? Tänk igenom noga, försök vara praktisk och realistisk.
 • Sätt gärna upp en budget på vad renoveringen får kosta.
 • Mät och planera. Ta fram alla fasta mått: längd, bredd höjd, dörr samt eventuella fönster, snedtak, rör och avlopp. Gör en skiss med dina mått i planeringsverktyget längre bak i foldern.
 • Boka tid med en av våra inredare för att gå igenom just ditt projekt. Glöm inte att ta med dig denna foldern in.
 • På Interkakel hittar ni allt ni behöver för ert nya badrum.
Badrum

Designa ditt badrum

Ni har möjlighet att boka ett möte hos oss i butiken för att i lugn och ro gå igenom just ert projekt ihop med våra inredare. Vi hjälper er att designa och utforma ert framtida badrum samt ta fram passande material såsom kakel, inredningar och tillbehör. Vi ger er tips och goda råd på vad ni ska tänka på för att få till bästa möjliga slutresultat! Vi kan allt från korrekta placeringar av porslin och inredning till de sista små detaljerna och självklart vad som fungerar bäst när det kommer till kombinationer i färg och form!

Tänk om du kunde se ditt badrum innan det ens var klart...

När ni har valt kakel och klinker samt inredning i våra utställningar anpassar vi detta i vårt ritprogram. Vi lägger till belysning och detaljer efter era önskemål. Sedan sammanfattar vi allt i en 2D- och 3D-ritning som ger en verklighetstrogen bild av hur ert framtida drömbadrum kan se ut.

Badrum

Tips!

Besök gärna din Interkakelbutik innan mötet för att få en överblick och vision om vilken stil du gillar. På detta sätt blir mötet mer effektivt. Här kan du hitta mer inspiration.

Färg och form?

Idag är det vanligt att sätta stora plattor både på vägg och golv. En fördel med det är att man minimerar antalet fogar och fogarna är där det samlas avlagringar och smuts.

Det är också vanligt att göra någon sorts dekor, t.ex. en fondvägg eller en stapel. Tänk noga igenom vilka färgval ni har tänkt er, vill ni ha varma eller kalla färger? Dekor eller ingen dekor? Ställ dig frågan vad du vill ha för känsla i badrummet. Har du inga fönster och vill ljusa upp det med vitt eller ljusare färgval eller vill du ha det lite varmare stämningsfullt och mer spakänsla? Vi designar även många badrum i samma färg på väggar och golv vilket ger en lyxig hotellkänsla.

Badrum

Raksågade plattor

De flesta plattor av större format är vad vi kallar raksågade, vilket innebär att efter tillverkning sågas alla plattor av någon millimeter för att de alltid skall vara exakt lika stora vilket gör att man då kan lägga dem med en väldigt liten fog. I och med den lilla fogen blir badrummen lättare att sköta eftersom den lilla mängden fog gör det lättstädat och estetiskt vackert.

Tack vare den nya typen av väggnära brunn, kuvertskärningar samt de olika nivåsystemen som finns på marknaden hjälper det plattsättarna att göra ett bra jobb med just plattor i större format.

Mer än bara ett badrum

Badrummet är inte längre det ”stället där man borstar tänderna” utan det är ett rum för vardagslyx. Ett rum där man kan ta hand om sig själv, ta en dusch eller varför inte ett avslappnande bad.

Tänk därför stort och långsiktigt när du väljer. Både materialen och utrymmet ska hålla för fukt i årtal och funktionen av badrummet ska kunna passa lika bra när barnen är små som när de har flyttat hemifrån.

Badrum

Kostnad?

Det är viktigt att välja material och inredning som är av bra kvalitet och som du skall trivas med i flera år. Vi samarbetar därför bara med partners som uppfyller våra krav på bra och hållbar design.

Vad ett badrum kan komma att kosta är beroende på hur omfattande renoveringen är därför kan det vara bra att ha en prioriteringslista, vad måste vi göra/ byta ut och vad är/kan vi prioritera bort om budgeten spricker.

Tänk på att kvalitet vinner i det långa loppet!

Badrum

Tips!

Tänk på att välja en firma som är ansluten till en branschorganisation. De har gått behörighetsutbildningar och har koll på det senaste!

Badrumsguiden by Interkakel

Ett samarbete mellan två proffs!

Vi väljer med omsorg ut certifierade och kompetenta företag till våra samarbetspartners som vi vet kan utföra renoveringar på ett proffsigt och vedertaget sätt. Ett samarbete där du som kund kan lämna över hela projektet till oss och känna dig trygg genom hela processen.

Vi har tät kommunikation med entreprenören och förser denna med all information om ert projekt som era val av material, ritningar, produktblad och monteringsanvisningar.

Badrum

Utvalda samarbetspartners

Företagen som jobbar enligt konceptet Badrumsguiden by Interkakel är certifierade och är anslutna till en branschorganisation.

Så här går processen till

 • Sätt gärna upp en budget på vad renoveringen får kosta.
 • Mät och planera. Ta fram alla fasta mått: längd, bredd höjd, dörr samt eventuella fönster, snedtak, rör och avlopp. Gör en skiss med dina mått i planeringsverktyget längre bak i foldern.
 • Ni bokar tid med våra inredare i butiken så att vi i lugn och ro kan gå igenom ert projekt. Vi hjälper er att designa och välja ut passande material som plattor, inredningar, tillbehör, lister etc. Glöm inte att ta med er denna foldern in.
 • Vi ritar upp ert badrum i 3D-format med era val av plattor, inredningar och tillbehör så att ni får en vision av det färdiga resultatet.
 • Vi förmedlar över all information om era val, ritningar, monteringsanvisningar för vald inredning, produktblad osv till ansvarig arbetsledare.
Badrum

Gör en skiss över badrummet

Var noga med att mäta ut avstånd till fönster och dörrar samt smygar. Markera brunnar.

Badrum

Boka tid för rådgivning

Välkommen in till våra utställningar för att få inspiration. Vi finns här för dig, din hjälp på vägen!

På interkakel.com kan du läsa mer om vårt utbud och inspireras. Här kan du även boka tid för rådgivning.
Boka tid

Växel: 0771-300 200
www.interkakel.com

Badrum