Pro Nordic

Pro Nordic

   

Gotland

Inspirerad av den Gotländska kalkstenen Norrvange. Plattorna är mycket detaljrika med hög variation i flera olika jordnära kulörer. Serie Gotland har precis som den riktiga kalkstenen fossilliknande detaljer som ger ett naturtroget intryck. Gotland kan användas utomhus och inomhus både på golv och vägg.

Oppdal

Serie Oppdal är inspirerat av kvartsitskiffer som bryts strax utanför Oppdal i Norge. Vi har valt att tillverka denna serien i 30x60 cm och 30x120 cm och i tre olika färger – antracite, beige och grå. Lägg dem var för sig eller tillsammans i fallande längder vilket ger ett riktigt snyggt och naturnära resultat. Med hela 96 olika faces har vi lyckats skapa den ultimata steninspirerade plattan med naturliga skiftningar..

Jämtland

Kalksten från Jämtland är den äldsta kalkstenen i Europa. Vår version av jämtlandskalksten går i grå ton och har de karaktäristiska kalkstensfossilerna i plattan. Dessa läggs med fördel i fallande längder för ett unikt och livfullt uttryck. Finns i två storlekar som både kan läggas var för sig eller användas ihop.