Nordisk Sten

   

Skandinaviskt inspirerade plattor

       

Den skandinaviska stilen är inspirerad av vår vackra natur. Enkelt, stilrent och funktionellt är ord som kännetecknar stilen och skapar vackra hem. Därför tar vi nu fram granitkeramik liknande våra nordiska bergsarter. Med detta kan man skapa naturligt vackra ytor med keramikens fördelar.

       

       

Granitkeramik är som bekant en mycket slitstark platta. Då den har en väldigt låg vattenabsorption som gör det möjligt att ha den både ute och inne i vårt kalla och våta klimat. Idag är det vanligt att sätta granitkeramik på både golv och vägg. Granitkeramik är både hårt och reptåligt och passar lika bra i en hall i hemmamiljö som på hårt belastade kommersiella golv. Våra serier inspirerade av nordisk natursten är så pass väldesignade med många olika skiftningar att det är svårt att se skillnad på keramik och natursten.

       

       

Först ut är serie Oppdal som är inspirerat av kvartsitskiffer som bryts strax utanför Oppdal i Norge. Vi har valt att tillverka denna serien i 300x600 mm och 300x1200 mm och i tre olika färger – antracite, beige och grå.     Man kan lägga dem var för sig eller tillsammans i fallande längder vilket ger ett riktigt snyggt och naturnära resultat. Med hela 96 olika faces har vi lyckats skapa den ultimata steninspirerade plattan med naturliga skiftningar.

   

       

       

Nästa serie är inspirerad av kalksten från Jämtland. Kalksten från Jämtland är den äldsta kalkstenen i Europa. Vår version av jämtlandskalksten går i grå ton och har de karaktäristiska kalkstensfossilerna i plattan. Dessa läggs med fördel i fallande längder för ett unikt och livfullt uttryck. Finns i två storlekar som både kan läggas var för sig eller användas ihop.